O relácii

Dajte nám tip

Partneri relácie

Kontaktujte nás

Relácia peniaze na RTVS
Kto šetrí, má za triDôchodková spoločnosť Stabilita spravuje úspory v hodnote viac ako 500 miliónov EUR

Dôchodková spoločnosť Stabilita spravuje úspory v hodnote viac ako 500 miliónov EUR

Bratislava, 6. augusta 2024 – Klienti doplnkovej dôchodkovej spoločnosti Stabilita majú nasporených viac ako 500 miliónov EUR. Spoločnosť Stabilita sa prekonaním hranice pol miliardy eur hodnoty majetku, ktorý pre svojich klientov spravuje, zaradila medzi najväčšie finančné inštitúcie na Slovensku. Dva najdynamickejšie fondy spoločnosti dosiahli za rok a pol výrazné zhodnotenie.

„Doplnková dôchodková spoločnosť Stabilita pôsobí na slovenskom trhu už 25 rokov a sme veľmi radi, že v tomto roku sme dosiahli aj dôležitý míľnik v oblasti objemu majetku, ktorý spravujeme pre našich klientov,“ hovorí Ing. Viliam Markócsy, člen predstavenstva DDS Stabilita. „Dosiahnutie tak významnej úrovne je pre spoločnosť Stabilita potvrdením dlhodobej dôvery našich klientov, ktorí sa rozhodli sporiť si na dôchodok práve u nás. Zároveň to predstavuje záväzok prinášať ešte lepšie služby a dlhodobo zhodnocovať majetok našich účastníkov,“ dodáva.

Rast majetku pod správou, a zároveň zvyšovanie hodnoty majetku pre svojich klientov, je hlavným cieľom spoločnosti. „Potvrdzuje to aj výrazné zhodnotenie našich dôchodkových fondov v poslednom období,“ hodnotí Ing. Martin Pivarči, člen predstavenstva zodpovedný za investície v DDS Stabilita. 

Dva najdynamickejšie fondy spoločnosti dosiahli k 30. júnu 2024 výrazné zhodnotenie za posledný rok a pol.  Pri fonde Stabilita indexový fond úroveň 34,6 % a pri fonde Stabilita akciový fond 23,5 %. Za rovnaké obdobie Stabilita vyvážený fond zaznamenal zhodnotenie 15 % a Stabilita konzervatívny fond 5,5 %.

Dôchodková spoločnosť Stabilita ponúka firmám prispievanie na sporenie v 3. pilieri a tie ho môžu zaradiť medzi zamestnanecké benefity. „Takýto benefit nielenže prispieva k finančnej stabilite zamestnancov, ale zlepšuje imidž zamestnávateľa a pomáha firmám prilákať a udržať si talentovaných pracovníkov,“ dodáva Ing. Viliam Markócsy, člen predstavenstva.

________________________

STABILITA, d.d.s., a.s. je akciovou spoločnosťou. Jej jediným zakladateľom je Doplnková dôchodková poisťovňa Stabilita a akcionármi sú podľa zákona pôvodní zriaďovatelia Doplnkovej dôchodkovej poisťovne Stabilita. Jedinou činnosťou doplnkovej dôchodkovej spoločnosti je vytváranie a správa doplnkových dôchodkových fondov, vytváraných z príspevkov zamestnávateľov a z príspevkov účastníkov doplnkového dôchodkového sporenia. Funkciu depozitára vykonáva Slovenská sporiteľňa, a.s.

ČLÁNKY Z ROVNAKEJ KATEGÓRIE

NEPREHLIADNITE

SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU

Relácia peniaze Facebook